2022

Białe miedze

przez Corinna Zyska

Miedza to bowiem miejsce ...

czytaj więcej

Najważniejszy kwalifikat

przez Anna Rogowska

Produkcja materiału siewnego podlega rygorystycznej kontroli jakości ...

czytaj więcej

Zdrowie rolnika

przez Anna Rogowska

Mieszkańcy wsi są znacznie częściej narażeni na niebezpieczeństwa ...

czytaj więcej

Jak przygotować i przechować kiszonkę z kukurydzy?

przez Anna Rogowska

Produkcja kiszonki z kukurydzy jest złożonym procesem ...

czytaj więcej

Pszenice jare – na co zwrócić uwagę?

przez Anna Rogowska

Warto przełamac stereotyp "mniejszego zła" zbóż jarych ...

czytaj więcej

Na podstawę źdźbła – prewencja i interwencja

przez Anna Rogowska

Istotną do zidentyfikowania we wczesnej fazie chorobą zbóż jest łamliwość źdźbła ...

czytaj więcej

Zaplanuj termin zbioru kukurydzy kiszonkowej przed jej siewem

przez Anna Rogowska

Co zrobić, żeby wyeliminować błędy w produkcji kiszonki?

czytaj więcej

Wiosenna kontrola zachwaszczenia

przez Anna Rogowska

Gatunki jednoliścienne chwastów są wyjątkowo kłopotliwe w zwalczaniu ...

czytaj więcej

Kukurydza – stabilność plonowania w zmiennych warunkach

przez Anna Rogowska

Kukurydza dość dobrze radzi sobie z okresowymi niedoborami wody w glebie ...

czytaj więcej

Kukurydza – odmiany uniwersalne

przez Anna Rogowska

Rok 2021 był wyjątkowo korzystny dla producentów kukurydzy ...

czytaj więcej

Serwis wykorzystuje ciasteczka (cookies). Korzystanie z witryny oznacza zgodę na ich zapis lub wykorzystanie. czytaj więcej